Szolidaritást vállalt a képviselő-testület többsége a sztrájkoló köztisztviselőkkel

A Budaörsi Polgármesteri Hivatalban zajló sztrájkot követően kezdte meg a budaörsi önkormányzat a 8:30 órára kitűzött rendes képviselő-testületi ülését. Wittinghoff Tamás polgármester közölte:a képviselők többsége jogosnak tartja a köztisztviselők és közalkalmazottak követelését, és szolidaritást vállalnak velük. 
A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) felhívásához csatlakozva, június 22-én 8 és 10 óra között sztrájkot hirdettek a Budaörsi Polgármesteri Hivatal dolgozói.

 

A polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők 2008 óta, nyolc éve nem részesültek béremelésben, és a kormány tervei szerint a következő két évben, sem 2017-ben, sem 2018-ban nem várható bérrendezés.

 

A 8:30 órára kitűzött képviselő-testületi ülés előtt Wittinghoff Tamás polgármester közölte, hogy jogosnak tartják a köztisztviselők és közalkalmazottak követelését. Mivel a technikai feltételek sem voltak adottak, ezért az ülés csak a sztrájk befejezésekor, 10 órakor kezdődik el. 

 
Forrás: Budaors.hu